Urinvolum

Urinvolum er en del av MÄlinger i menyen. GÄ til menyen ved Ä trykke pÄ tre-streker-symbolet Þverst til venstre , deretter gÄ til MÄlinger og sÄ Urinvolum.

Merk: For Ä bruke denne funksjonen mÄ du abonnere pÄ Premium-versjonen.

Om urinvolum

MÄlingene av urinvolumet kan hjelpe legen til Ä avgjÞre om en har nyresykdom og til Ä evaluere nyrefunksjonen i tilfelle en har kronisk nyresykdom eller fÄr medisiner med nyretoksisk effekt, for eksempel cellegift. Under behandling med cellegift er det viktig Ä mÄle urinmengde.

Urinproduksjon hos voksne mennesker er rundt 1,4 liter urin per person per dag med et normalt omrÄde pÄ 0,6 til 2,6 liter per person per dag, avhengig av flere faktorer, inkludert av hvor mye man drikker.

(Kilde: mayoclinic.org)

Oversikt

Funksjonen er delt inn i to seksjoner:

1. Urinvolum: Lage ny og slette eksisterende mÄlinger, samt en liste med alle mÄlingene

2. Graf: MĂ„lingene presentert som en graf

Urinvolum

Liste med mÄlinger

Her ser du en liste over alle mÄlingene du har gjort.

Legg til ny mÄling

Legg til en ny mÄling pÄ fÞlgende mÄte:

• Trykk pĂ„ den rĂžde + knappen nederst til hĂžyre

• Velg tidspunkt og dato for innveiingen. NĂ„vĂŠrende tidspunkt er allerede satt, sĂ„ har du gjort mĂ„lingen nettopp, sĂ„ trenger du ikke endre noe