Pilleboks

Medisin-modulen

Les generelt om medisin for å få oversikten.

Oversikt

Forestill deg en fysisk pilleboks ment for en dag, med forskjellige rom for tider på dagen. Dette er den virtuelle versjonen av det samme.

Når du har legger til medisiner i medisinskapet, så dukker disse opp i pilleboksen. Det er en pilleboks for hver dag.

I pilleboksen står det hvilke medisiner du skal ta i dag og hvilket klokkeslett du skal ta dem.

Du vil også få varsling når det er på tide å ta medisinen.

Det er en video om pilleboksen: https://youtu.be/U6okevULTtM

VIKTIG! Når du tar en medisin, så må du registrere dette i pilleboksen! Dette er viktig, fordi du da har kontroll på hvor nøye du følger instruksjonene du har fått av legen mht medisininntak, og dette er veldig viktig for hvor godt behandlingen virker! Vil du oppnå best behandlingsresultat, så kan ikke dette undervurderes! I menyvalget under fanen Medisin finner du Etterlevelse, der finner du informasjon om hvor flink du har vært til å ta medisinene dine.

Merk! Etter midnatt, så tar den en stund før ny pillboks blir generert. Det kan derfor være at du ikke ser noen medisiner i pilleboksen rett etter midnatt, prøv da igjen litt senere.

Pilleboks - Daglig medisin

Når du har lagt til Her er en liste over de medisinene du enda ikke har tatt i dag. Du finner navnet (inkludert styrke), når du skal ta medisinen og antall enheter du skal ta av medisinen.

I mobilappen så trykker du på den medisinen du ønsker.

For medisiner du skal ta i dag kan du:

  • Ta medisin: Det er veldig viktig å registere en medisin som tatt! Les punktet VIKTIG øverst. Klikk på "Ta medisin" og inntaket ditt blir registrert.

  • Egendefinert inntak: Dette er hvis du trenger å endre antall enheter du tar for denne spesifikke gangen eller tidspunkt. Du kan velge et tidspunkt om det trengs (det dukker automatisk opp nåværende tidspunkt) og antallet enheter av denne dosen.

  • Kanseller inntak: Kansellering av et inntak betyr at du i samsvar med legenes råd ikke tar medisinen, og dette påvirker derfor ikke etterlevelsen. Har du bare glemt å ta medisinen denne gangen, skal du ikke markere noe, da blir den registrert som ikke tatt.

  • Pakningsvedlegg og Bilde: Informasjon fra Felleskatalogen om medisinen. Du kan ikke velge dette for egendefinerte medisiner.Hvis du har spørsmål og er usikker om bruk, bivirkninger etc , les pakningsvedlegg av dine medisiner eller kontakt din lege eller farmasøyt.

Etter behov

Hvis du du i medisinskapet har lagt til etter-behov-medisiner, dvs en som ikke trengs å tas på bestemte tider, så finner du en liste av dem her. Har du allerede har tatt en slik medisin i dag, så ser du tidspunktet for dette.

For å ta en medisin etter behov:

  • Velg ønsket etter-behov-medisin

  • Det står automatisk nåværende tidspunkt, men dette kan endres

  • Velg antall enheter av medisinen

  • Lagre ved å trykke på Ta-knappen

Tidligere pillebokser

Du ser er alle pillebokser frem til og med i dag. Dagens pilleboks her inkluderer medisin du har allerede tatt, og som ikke vises i den vanlige pilleboksen.

Last updated