Puls

Puls er en del av MÄlinger i menyen. GÄ til menyen ved Ä trykke pÄ tre-streker-symbolet Þverst til venstre , deretter gÄ til MÄlinger og sÄ Puls.

Merk: For Ä bruke denne funksjonen mÄ du abonnere pÄ Premium-versjonen.

Om puls

Puls er antallet hjerteslag i minuttet.

Man mÄler pulsen manuelt pÄ huden over en arterie eller med pulsklokke. Pulsen kan pÄvirkes av fysisk aktivitet, stress, medisiner, hjertesykdommer etc. Beskriv regularitet og forholdene under pulsmÄlingene i kommentarfeltet.

Hos et hjertefriskt menneske skal pulsslagene vĂŠre regelmessige. God kondisjon gir lavere hvilepuls.

Pulsfrekvensen kan variere mellom hvilepuls pÄ 40 til makspuls pÄ rundt 200 slag i minuttet.

Hos menn kan hvilepulsen ligge pĂ„ rundt 60-70. Hos kvinner kan den vĂŠre litt hĂžyere. Barn har gjerne 90-100 mens spedbarn ligger pĂ„ 130–150.

Takykardi (hurtig puls) - mer enn 100 slag per minutt.

Bradykardi (langsom puls) - en hvilepuls under 60 slag per minutt.

(Kilde: NHI.no)

Oversikt

Funksjonen er delt inn i to seksjoner:

1. Puls: Lage ny og slette eksisterende mÄlinger, samt en liste med alle mÄlingene

2. Graf: MĂ„lingene presentert som en graf

Puls

Liste med mÄlinger

Her ser du en liste over alle mÄlingene du har gjort.

Legg til ny mÄling

Legg til en ny mÄling pÄ fÞlgende mÄte:

• Trykk pĂ„ den rĂžde + knappen nederst til hĂžyre

• Velg tidspunkt og dato for innveiingen. NĂ„vĂŠrende tidspunkt er allerede satt, sĂ„ har du gjort mĂ„lingen nettopp, sĂ„ trenger du ikke endre noe.

• Sett pulsen du har mĂ„lt.