Daglig næring

Les generelt om ernæring for å få oversikten.

Daglig næring er en del av Ernæring i menyen. Gå til menyen ved å trykke på tre-streker-symbolet øverst til venstre , deretter gå til Ernæring og så Daglig næring.

Om daglig næring

Her legger du inn det du spiser og drikker hver dag.

Daglig næringer er det opp i to seksjoner: Daglig næring og Totalt.

Daglig næring

Denne seksjonen er delt opp vanninntak og måltider med matinntak.

Registrer vanninntak

Du kan registrere hvor mye du vann du drikker i løpet av en dag.

Trykk på glass-symbolet for å registrere at du har drukket et glass.

Du kan endre størrelsen på glasset og målet hvor hvor mye du vil drikke hver dag ved å trykke på penn-sybmolet til høyre

Registrer nytt matinntak

Ved å trykke på det røde pluss-symbolet nederst til høyre så kan du legge til et nytt matinntak.

Velg ett matinntak fra følgende alternativer:

• Hurtigregistrering av kalorier - Hvis du allerede vet hvor mange kalorier du har tatt og bare kjapt ønsker å føre dette opp. Du kan også velge tidspunkt når dette ble tatt.

• Velg fra bibiloteker. Velg i listen og/eller søk etter næring i søkefeltet øverst. Biblotekene er:

• Næringsdrikker

• Næringsbiblotek fra matvaretabellen, som brød, banan, etc.

• Egendefinert mat som på forhånd er definert i mine næringer.

Velg måltid

Frokost, lunsj, middag eller kvelds. Hvis det er et mellom-måltid, så velger du det av de fire måltidene som er nærest i tid.

Webapp: Legg inn mengden du har spist

Aksepter valget ved å klikke på den røde knappen og den dukker så opp i lista.

Har du valgt en matvare fra en tabell/biblotek, så er den registrert med standardmengde 100 g eller ml. For å legge inn den mengden du har spist, så må du redigere matvaren.

Klikk på penn-symbolet til høyre for matvarenog der legger du inn riktig mengde og lagrer.

Mobilapp: Legg inn mengden du har spist

Når du har valgt en matvare, så må du i oversikten over matvaren endre inntaket fra standardmengden på 100 g eller ml til den mengden du har spist. Dette gjør du ved å klikke på pen-symbolet og legge inn riktig mengde og lagre.

Deretter lagrer du matinntaket ved å trykke på lagre-symbolet

Se matinntaksdetaljer

For å se næringsinnholdet for et inntak av mat, så på webappen klikker du på øye-symbolet, mens du på mobilappen trykker på matinntaket.

Totalt

Her ser du totalen av hva du har konsumert i dag. For kalorier så ser du også hvor mye som gjenstår kalorier mot ditt kalorimål.