Blodtrykk

Blodtrykk er en del av MÄlinger i menyen. GÄ til menyen ved Ä trykke pÄ tre-streker-symbolet Þverst til venstre , deretter gÄ til MÄlinger og sÄ Blodtrykk.

Merk: For Ä bruke denne funksjonen mÄ du abonnere pÄ Premium-versjonen.

Om blodtrykk

Blodtrykket angis med to tall atskilt av en skrÄstrek. Overtrykket er trykket i arteriene nÄr hjertet trekker seg sammen og skyver ut blod, og kalles det systoliske trykket. Undertrykket er trykket i arteriene mellom hjerteslagene, altsÄ nÄr hjertet hviler. Dette trykket kaller vi det diastoliske trykket, feks. 120 (systolisk)/80 (diastolisk).

Den blodtrykkategorier vi bruker i appen, er fra Europeiske retningslinjer, sist oppdatert 2018.

(Kilde: The Task Force for the management of arterial Hypertension of the European Society of Cardiology and the European Society of Hypertension classification (2018))

Oversikt

Funksjonen er delt inn i to seksjoner:

1. Blodtrykk: Lage ny og slette eksisterende mÄlinger, samt en liste med alle mÄlingene

2. Graf: MĂ„lingene presentert som en graf

Blodtrykk

Liste med mÄlinger

Her ser du en liste over alle mÄlingene du har gjort.

Legg til ny mÄling

Legg til en ny mÄling pÄ fÞlgende mÄte:

• Trykk pĂ„ den rĂžde + knappen nederst til hĂžyre

• Velg tidspunkt og dato. NĂ„vĂŠrende tidspunkt er allerede satt, sĂ„ har du gjort mĂ„lingen nettopp, sĂ„ trenger du ikke endre noe