Oksygenmetning

Oksygenmetning er en del av MÄlinger i menyen. GÄ til menyen ved Ä trykke pÄ tre-streker-symbolet Þverst til venstre , deretter gÄ til MÄlinger og sÄ Oksygenmetning.

Merk: For Ä bruke denne funksjonen mÄ du abonnere pÄ Premium-versjonen.

Om oksygenmetning

Oksygenmetning er et mĂ„l for hvor stor andel av hemoglobinet i blodet som har inngĂ„tt en kjemisk forbindelse med (eller binding til) oksygen (oksihemboglobin). Andelen angis i prosent av hemoglobinets maksimale oksygenbindingsevne og angis ofte med forkortelsen S (engelsk: saturation). Normale verdier for spO2 hos mennesker – blodets oksygeninnhold - ligger pĂ„ 95-100 prosent.

Pulsoksymetere er meget brukervennlige. Den lille oksygenmÄleren settes enkelt pÄ din pekefinger, deretter begynner mÄlingen straks.

SpO2%

SpO2%metning (%)

95-100

Normalt

90-94

Mild hypoksi

85-89

Moderat hipoksi

<85

Alvorlig hipoksi

Hvis verdiene dine ligger utenfornormalomrÄdet (95-98%), anbefaler vi at du tar kontakt til legen din sÄ fort som mulig.

Pulsoksymeter kan vĂŠre et viktig redskap, hvis du f.eks. lider av KOLS eller covid19.

Kilde: lvh.no​

Oversikt

Oksygenmetning er brÞkdelen av oksygenmettet hemoglobin i forhold til totalt hemoglobin (umettet + mettet) i blodet. Normale arterielle blod oksygenmetningsnivÄer hos mennesker er 95-100%.

Funksjonen er delt inn i to seksjoner:

1. Oksygenmetning: Lage ny og slette eksisterende mÄlinger, samt en liste med alle mÄlingene

2. Graf: MĂ„lingene presentert som en graf

Oksygenmetning

Liste med mÄlinger

Her ser du en liste over alle mÄlingene du har gjort.

Legg til ny mÄling

Legg til en ny mÄling pÄ fÞlgende mÄte:

• Trykk pĂ„ den rĂžde + knappen nederst til hĂžyre

• Velg tidspunkt og dato for innveiingen. NĂ„vĂŠrende tidspunkt er allerede satt, sĂ„ har du gjort mĂ„lingen nettopp, sĂ„ trenger du ikke endre noe