LDL-kolesterol

LDL-kolesterol er en del av MÄlinger i menyen. GÄ til menyen ved Ä trykke pÄ tre-streker-symbolet Þverst til venstre , deretter gÄ til MÄlinger og sÄ LDL-kolesterol.

Merk: For Ä bruke denne funksjonen mÄ du abonnere pÄ Premium-versjonen.

Om LDL-kolesterol

Det finnes flere typer kolesterol. NĂ„r kolesterolet er bundet til molekylet LDL, omtales det ofte som "det dĂ„rlige kolesterolet". Årsaken er at for mye kolesterol bundet til LDL kan Ăžke faren for hjerte- og karsykdommer.

Legemiddelbehandling av hyperlipidemi skal alltid fokusere pÄ totalrisiko for hjerte- og karsykdom mer enn pÄ nivÄet av blodlipider. Norske behandlingsmÄl for friske personer uten pÄvist aterosklerose, angir at totalkolesterol < 5,0 mmol/L og LDL-kolesterol < 3,0 mmol/L er tilfredsstillende.

(Kilde: NHI.no)

Oversikt

Norske behandlingsmÄl for friske personer uten pÄvist aterosklerose, angir at totalkolesterol < 5,0 mmol/L og LDL-kolesterol < 3,0 mmol/L er tilfredsstillende3.

Det finnes flere typer kolesterol. NĂ„r kolesterolet er bundet til molekylet LDL, omtales det ofte som "det dĂ„rlige kolesterolet". Årsaken er at for mye kolesterol bundet til LDL kan Ăžke faren for hjerte- og karsykdommer. NĂ„r det er bundet til HDL-molekylet kalles det for "det gode kolesterolet" fordi kolesterol bundet til denne typen transportmolekyl ser ut til Ă„ minske risikoen.

(Kilde: Tonstad S. Hyperlipidemi. Norsk legemiddelhÄndbok, sist endret 08.09.2017.)

Funksjonen er delt inn i to seksjoner:

1. LDL-kolesterol: Lage ny og slette eksisterende mÄlinger, samt en liste med alle mÄlingene

2. Graf: MĂ„lingene presentert som en graf

LDL-kolesterol

Liste med mÄlinger

Her ser du en liste over alle mÄlingene du har gjort.

Legg til ny mÄling

Legg til en ny mÄling pÄ fÞlgende mÄte:

• Trykk pĂ„ den rĂžde + knappen nederst til hĂžyre

• Velg tidspunkt og dato for innveiingen. NĂ„vĂŠrende tidspunkt er allerede satt, sĂ„ har du gjort mĂ„lingen nettopp, sĂ„ trenger du ikke endre noe

• Legg til mĂ„lingen

• For Ă„ lagre mĂ„lingen trykk den rĂžde √ knappen nederst til hĂžyre

Redigere / Slette mÄling

I listen med mÄlinger, trykk pÄ den mÄlingen som skal endres eller slettes.

Skal den endres den, gjĂžr de nĂždvendige endringene og husk Ă„ lagre ved Ă„ trykke pĂ„ den rĂžde √ knappen nederst til hĂžyre

MÄling slettes ved Ä trykke pÄ det rÞde sÞppelbÞtte-symbolet Þverst til hÞyre

Graf

I denne seksjonen vises en grafisk oversikt over mÄlingene. Velg siste 7 eller 30 mÄlinger.