Total kolesterol

Total kolesterol er en del av MÄlinger i menyen. GÄ til menyen ved Ä trykke pÄ tre-streker-symbolet Þverst til venstre , deretter gÄ til MÄlinger og sÄ Total kolesterol.

Merk: For Ä bruke denne funksjonen mÄ du abonnere pÄ Premium-versjonen.

Om total kolesterol

Det finnes flere typer kolesterol. NÄr kolesterolet er bundet til molekylet LDL, omtales det ofte som "det dÄrlige kolesterolet", nÄr det er bundet til HDL-molekylet kalles det for "det gode kolesterolet". Totalkolesterol er total mengde kolesterol i blodet og inkluderer HDL-kolesterol og LDL-kolesterol.

Legemiddelbehandling av hyperlipidemi skal alltid fokusere pÄ totalrisiko for hjerte- og karsykdom mer enn pÄ nivÄet av blodlipider. Norske behandlingsmÄl for friske personer uten pÄvist aterosklerose, angir at totalkolesterol < 5,0 mmol/L og LDL-kolesterol < 3,0 mmol/L er tilfredsstillende.

(Kilde: NHI.no)

Oversikt

Funksjonen er delt inn i to seksjoner:

1. Total kolesterol: Lage ny og slette eksisterende mÄlinger, samt en liste med alle mÄlingene

2. Graf: MĂ„lingene presentert som en graf

Total kolesterol

Liste med mÄlinger

Her ser du en liste over alle mÄlingene du har gjort.

Legg til ny mÄling

Legg til en ny mÄling pÄ fÞlgende mÄte:

• Trykk pĂ„ den rĂžde + knappen nederst til hĂžyre

• Velg tidspunkt og dato. NĂ„vĂŠrende tidspunkt er allerede satt, sĂ„ har du gjort mĂ„lingen nettopp, sĂ„ trenger du ikke endre noe

• Legg til mĂ„lingen

• For Ă„ lagre mĂ„lingen trykk den rĂžde √ knappen nederst til hĂžyre

Redigere / Slette mÄling

I listen med mÄlinger, trykk pÄ den mÄlingen som skal endres eller slettes.

Skal den endres den, gjĂžr de nĂždvendige endringene og husk Ă„ lagre ved Ă„ trykke pĂ„ den rĂžde √ knappen nederst til hĂžyre

MÄling slettes ved Ä trykke pÄ det rÞde sÞppelbÞtte-symbolet Þverst til hÞyre

Graf

I denne seksjonen vises en grafisk oversikt over mÄlingene. Velg siste 7 eller 30 mÄlinger.